Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Χρωμοσελίδες για μεγάλα παιδιά!

Το περασμένο καλοκαίρι ανάμεσα σε πολλά πολλά πολλά άλλα πήγα σε ένα ημερήσιο βιωματικό σεμινάριο χρωματοθεραπείας.

Ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον. Έγινε σε ένα αγροτουριστικό κατάλυμα σε ένα χωριουδάκι, οπότε για να είμαστε στις 8 το πρωί στην "τάξη" πήγαμε από το προηγούμενο βράδυ. Ναι δεν πήγα μόνη μου, έσυρα κυριολεκτικά μαζί μου μια φίλη μου κ εκείνη έσυρε μαζί της ακόμα ένα φίλο της, ο οποίος τελικά ήταν και ο μόνος εκπρόσωπος του φύλου του στο σεμινάριο, προς μεγάλη του χαρά, αφού τον είχαμε στα ώπα ώπα!

Βρεθήκαμε λοιπόν πρωί πρωί οκτώ γυναίκες και ένας άντρας σε μια μικρή αίθουσα με την χρωματοθεραπεύτρια. Καταλάβαμε εκεί πως οι υπόλοιπες πέντε γνωρίζονταν μεταξύ τους και είχαν παρακολουθήσει κι άλλα τέτοια σεμινάρια και εκδηλώσεις με την ίδια θεραπεύτρια, όμως ενταχθήκαμε κ εμείς απόλυτα στην ομάδα απευθείας. Μου έκανε τρομερή εντύπωση πόσα πράγματα μπορείς να μοιραστείς με εντελώς άγνωστους μέσα σε μια μέρα. Η έκπληξη ήταν ότι κάποια στιγμή προστέθηκε στην παρέα και μια μουσικοθεραπεύτρια (αν το λέω καλά), μια πολύ ταλαντούχα κοπέλα η οποία μας έπεισε δέκα το πρωί να τραγουδάμε παραδοσιακά τραγούδια παίζοντας διάφορα κρουστά και τελικά να χορεύουμε πανευτυχείς! 

Πέρα από το θεωρητικό κομμάτι, για το τι είναι χρωματοθεραπεία, και αφού ρίξαμε και το χορό μας, κάναμε διάφορες ασκήσεις και δοκιμές με τα χρώματα και έναν πολύ χαλαρωτικό διαλογισμό (αν δεν ξέρεις τι είναι μην αγχωθείς, θα στα πω σιγά σιγά αυτά, κράτα ότι είναι πολύ ωραίο πράγμα). 

Δύο από τις ασκήσεις ήταν να χρωματίσουμε μια περίεργη χρωμοσελίδα για μεγάλα παιδιά με ομόκεντρους κύκλους και στην συνέχεια μια δεύτερη χρωμοσελίδα χωρισμένη σε οκτώ τμήματα με δύο κύκλους στο καθένα.

Όπως μας εξήγησε οι ομόκεντροι κύκλοι ήταν η άσκηση που αποκάλυπτε την συναισθηματική μας κατάσταση εκείνη την στιγμή, ανάλογα με τα χρώματα που ο καθένας επέλεξε να τους χρωματίσει. 

Στην άσκηση με τους μικρούς κύκλους μας ζήτησε κάθε τμήμα της σελίδας να αφορά έναν άνθρωπο ή έναν συγκεκριμένο τομέα στην ζωή μας, χωρίς να αναφέρουμε ποιον.

Η ανάλυση της εκ των υστέρων ήταν ιδιαίτερα εύστοχη και ακόμα και οι πιο δύσπιστοι από μας αναγνωρίσαμε κοινά μοτίβα στα χρώματα που χρησιμοποιήσαμε για συγκεκριμένες σχέσεις, όπως για παράδειγμα ότι όλες οι μαμάδες χρησιμοποιήσαμε ροζ στους κύκλους που ήταν για τα παιδιά μας. Όχι μόνο ροζ, όχι όλες τον ίδιο τόνο αλλά πάντως όλες ροζ.

Ήταν η πρώτη φορά μετά τα παιδικά μου χρόνια που χρωμάτισα μια σελίδα. Δεν είχα ποτέ κλίση στην ζωγραφική αλλά αυτό ήταν κάτι το εντελώς διαφορετικό. Και με τα άπειρα μολύβια που είχαμε στην διάθεση μας ήταν πολύ χαλαρωτική η διαδικασία να διαλέξεις και να συνδυάσεις τις αποχρώσεις.

Δεν ξέρω αν νιώθει το ίδιο και η φράουλα τις ατέλειωτες ώρες που περνάει ζωγραφίζοντας, αλλά έκτοτε βλέπω και την δική της ζωγραφική λίγο διαφορετικά.

Τα ξαναθυμήθηκα όλα αυτά γιατί τώρα περνάμε την φάση "μαμά να ζωγραφίσουμε μαζί", που σημαίνει ότι πρέπει να κάθομαι δίπλα της και να ζωγραφίζω και εγώ με ό,τι επιλέξει, συνήθως μολύβια ή νερομπογιές. 

Και επειδή όπως είπα ήδη ακόμα και το να ζωγραφίσω ένα λουλούδι και μια πεταλουδίτσα είναι για μένα έργο τέχνης, δεν μου βγαίνει καθόλου η ζωγραφική σε λευκό χαρτί, άρχισα ξανά μόνο να χρωματίζω έτοιμες χρωμοσελίδες, για μεγάλα παιδιά όμως!

Όπως αυτές
via




via
via

Τυπώνω λοιπόν φραουλίτσες, ντόρες, λουλουδάκια και τα συναφή για το φραουλίνι, τυπώνω και τα δικά μου και ζωγραφίζουμε μαμά και κόρη.

Αν ακούτε κ εσείς το "μαμά μαζί να ζωγραφίσουμε" δοκιμάστε το. Δοκιμάστε το επίσης αν θέλετε να χαλαρώσετε, βοηθάει!

Κι ακόμα κάτι:

(1) Να ευχηθώ καλή επιτυχία στις Ψηφιακές Γειτονιές και από δω! Να περάσετε υπέροχα και να θυμάστε ότι όσοι δεν θα είμαστε εκεί θα ανυπομονούμε για τις αναρτήσεις σας!

(2) H επιχείρηση bikini πάει πολύ καλά, υγιεινή διατροφή και περπάτημα και κομμωτήριο, πραγματικά άλλαξε η διάθεση μου!


16 σχόλια:

  1. Μένω στο ότι άλλαξε η διάθεσή σου!!!
    Αυτό με χαροποιεί πολύ!!!
    (Θυμάσαι που σου είχα γράψει για την εκδοχή: φραουλόπαιδο-καλλιτέχνης? Ε, όχι, πες μου: Δεν είχα δίκιο???? Θα είναι κ' μαμά-καλλιτέχνης βέβαια από δίπλα, αλλά δεν πειράζει!!! Χαλάλι!!!)
    ;-)
    Πολλά χρωματιστά φιλάκια, κορίτσι μου!!!
    Σμουτς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το θυμάμαι! Την καλλιτεχνική φλέβα πάντως σίγουρα δεν την έχει πάρει από την μανούλα χαχαχα! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Είδα κι εγώ ζωγραφική και λέω θα έβγαλε καμιά φωτό τις ζωγραφιές της φραουλίνας να τις θαυμάζαμε... Χαίρομαι πάρα πολύ που η επιχείρηση μπικίνι πάει τόσο καλά! Keep going...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. I will! Όσο για φωτό, δυσκολάκι, μόνο με το κινητό βγάζω και δεν είναι καλής ποιότητας, ανάλυσης, πως το λένε χαχαχα

      Διαγραφή
  3. Την κουκουβάγια θα την τιμήσω!
    Όσο για την επιχείρηση bikini πολύ χαίρομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ώρα για αλλαγή και για "πάμε παρακάτω" με την επιχείρηση bikini.
    Με την ζωγραφική και εγώ δεν το είχα καθόλου και τολμώ να πω πως ζορίζομαι κάθε φορά που το τζιτζικί έχει διάθεση για ζωγραφική.Θα τολμήσω και εγώ τις χρωμοσελίδες για μεγάλους αλλά μάλλον προβλέπω ότι θα τις χρωματίσει ο γιος μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως σώθηκα, γιατί ούτε γραμμή ίσια να κάνω όχι να ζωγραφίσω κανονικά, έμπνευση μηδέν! Καλα εννοείται ότι βάζει και η φράουλα την δική της καλλιτεχνική πινελιά!

      Διαγραφή
  5. Αυτό το να ζωγραφίζεις μαζί με το παιδί σου, εκτός από μεγάλη χαρά στο παιδί πρέπει να δίνει και μεγάλη χαλάρωση στη μαμά! Πολύ μου αρέσει σαν ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι έτσι είναι κ εκείνη χαίρεται κ εγώ χαλαρώνω αντί να αγχώνομαι τι θα ζωγραφίσω!

      Διαγραφή
  6. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Ελπίζουμε να μας χαρείς από το live streaming! Και του χρόνου να πάμε ακόμη πιο δυνατά, να μπορούμε να φέρουμε όλο τον κόσμο του blogging μαζί! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ! Σίγουρα θα σας χαρώ όσο μπορώ! Και ναι του χρόνου καλύτερα! Καλή επιτυχία ξανα!

      Διαγραφή
  7. Αυτού του είδους τα σεμινάρια είναι το κάτι άλλο!
    Ξαφνικά συνειδητοποιείς πόσα πράγματα χάνουμε μένοντας στα προβλήματα και τη μιζέρια μας.
    Και πόσο αλλάζει η ζωή σου ξαφνικά με 2συνεδρίες.
    Εύχομαι να παραμείνει η διάθεση σου έτσι για πάντα.

    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά ήταν σούπερ αναζωογοννητικό! Εμένα γενικά μ΄αρέσουν πολύ αυτά τα λίγο εναλλακτικα και όποτε μπορώ όλο και κάτι κάνω! Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. για να χρωματίσω εγω αυτές τις σελίδες πρέπει να μου έχεις βάλει το πιστόλι στον κρόταφο και πάλι δε σου εγγυώμαι.....απο τα δίδυμα ευτυχώς γλίτωσα και δεν το ακούω γιατί έχουν ο ένας την παρέα του άλλου ,αλλά με τον μεγάλο μου γιο είχα περάσει ώρες ατελείωτες να ζωγραφίζουμε μαζί ! βοηθά πολύ να περνάς μαζί της χρόνο σε δραστηριότητες που της αρέσουν και να μην την αφήνεις μόνη να ζωγραφίζει ή να παίζει....
    την Κυριακή φεύγω (αέρα επιτρέποντος!) και η πρώτη μου δουλειά ,κομμωτήριο !!!!!χαχαχα
    φιλάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα και να θέλω να την αφήσω κάθεται μόνη της; Θέλει παρεούλα κι αυτή! Κατευθείαν κομμωτήριο; Δεν σε πιστεύω! Στάνταρ θα φας κανένα γλυκάκι πρώτα! χαχαχα! καλό ταξίδι και καλή αντάμωση με την οικογένεια!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...