Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Καινούργια αρχή!

Επιστροφή στην Αθήνα, μετά από μια δεκαετία.

Καινούργια πόλη, καινούργια δουλειά, καινούργιο σπίτι.

Το τελευταίο διάστημα είχε πολύ τρέξιμο, πακετάρισμα, ξεπακετάρισμα, κούτες, βαλίτσες και μεταφορικές.

Είχε και πολύ έντονες στιγμές. Αποχαιρετισμούς με ανθρώπους που για χρόνια ήταν στην καθημερινότητα μου και που κάποιους απ' αυτούς ίσως δεν ξαναδώ ποτέ. Συγκινήσεις, κλάματα, αγκαλιές, ευχές και υποσχέσεις "δεν θα χαθούμε".

Είχε μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό και ανακούφιση που ξαναβρήκα τους ανθρώπους που αγαπώ, που είμαι πια κοντά σε γονείς, αδέρφια, ξαδέρφια, κολλητές! Και είναι όλοι εδώ δίπλα μας, με αγάπη, αγκαλιές, χαμόγελα και καλωσορίσματα!

Το μικρό φραουλάκι ζει τις αλλαγές με αξιοθαύμαστη προσαρμοστικότητα ή τουλάχιστον έτσι δείχνει. Πιστεύω νιώθει ότι είμαι κι εγώ χαρούμενη και ήρεμη. Αναφέρει τους φίλους της αλλά δεν ζητάει να τους δει. Το ίδιο και τον χερφάδερ. 

Ζούμε πια σε μεγάλη απόσταση που δεν επιτρέπει συχνές συναντήσεις και που θα κάνει τα διαστήματα απουσίας αρκετά μεγάλα. Αυτό ήταν η μοναδική μου επιφύλαξη στο να επιστρέψουμε στην Αθήνα και παραμένει το κυριότερο άγχος μου. Μετριάζει την χαρά μου η σκέψη πως με την δική μου επιλογή να επιστρέψουμε στερώ από την μικρή την συχνή επαφή με τον μπαμπά της. Σύντομα θα τον επισκεφτεί και λόγω του καλοκαιριού, των διακοπών και των συνθηκών με τις δουλειές μας θα μείνει μαζί του για πολύ καιρό. Ίσως για ένα μήνα. Από την μια δεν ξέρω αν αντέχω τόσο καιρό μακριά της, από την άλλη έχει ήδη ένα μήνα να δει τον μπαμπά της και σκέφτομαι ότι το έχει και αυτό ανάγκη. Πως είναι καλύτερα για εκείνη να περάσει αυτό το διάστημα με έναν γονιό παρά με παππούδες και γιαγιάδες το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Πως μετά δεν ξέρουμε ακόμη πότε θα τον ξαναδεί.

Όπως και να το κάνουμε δεν είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο να έχουν χωρίσει οι γονείς σου. Το να ζουν και πολύ μακριά ο ένας από τον άλλο, επιτείνει κάπως την δυσκολία και δημιουργεί διάφορα πρακτικά ζητήματα. Ελπίζω με καλή διάθεση, φροντίδα και βοήθεια για το πως πρέπει να χειριστώ συγκεκριμένα θέματα να πάνε όλα καλά και να παραμείνει όσο γίνεται χαμογελαστό και ανέμελο το φραουλάκι.

Κι ακόμα κάτι: 

(1) Αυτά ήταν τα νέα μας και οι λόγοι παραμέλησης του μπλογκακίου, αν συνεργαστεί και ο πάροχος του ιντερνετ θα είμαι πιο τυπική στο εξής.

(2) Μαζί με όλα αυτά ψάχνουμε και παιδικό σταθμό για το Σεπτέμβρη. Ένα χώρο που να νιώθει ασφαλής και χαρούμενη όσο θα είμαι στην δουλειά. 








27 σχόλια:

  1. Είπα και εγώ που χάθηκες!!! Εμπαινα συχνά στο Blog σου μπας και έχεις κάνει ανάρτηση και δεν την είδα, αλλά τίποτα!
    Χαίρομαι πάρα πολύ που είσαι χαρούμενη και ήρεμη πια. Σίγουρα πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες αλλά αν έχεις δίπλα σου ανθρώπους που αγαπάς γίνονται όλα λίγο πιο εύκολα!
    Φιλάκια πολλά και καλή (καινούργια) αρχή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτές τις μέρες μια συνάδελφος μου εκμηστηρεύτηκε την προσωπική ζωή της...κοιμάται 3 χρόνια στο ιδιο κρεβάτι με το σύζυγό της χωρις καμια επαφή ,λόγω προβληματων ,μόνο και μονο για τα 3 παιδιά που έχουν! τωρα δεν αντεχει άλλο και θέλει να χωρισει...θα πάει σε δικηγορο γιατί μεγαλωσε στη Γερμανία ,παρουσιάστηκε εκεί καλή δουλειά και θέλει να φύγει,αλλά φοβάται πως δεν θα την αφήσει αυτός....τώρα αυτή τους συντηρεί όλους!μέχρι τωρα άντεχε γιατί απο Σεμπτέβρη μέχρι Ιουνιο που λειτουργούν τα σχολεια ,δήλωνε σε μακρινά μερη να δουλέψει...τα παιδιά δε θέλουν να χωρίσουν,αλλά αυτή το αποφάσισε...της είπα πως έκανε καλά,σύμφωνα με αυτά που μου είπε...
    φιλάκια και καλή αρχή και σε εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή αρχή λοιπόν καλώς μας ήρθες!! Ειναι πολύ σημαντικό να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε νοιάζονται και σε αγαπούν σε δύσκολες στιγμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή αρχή στο καινούριο σου ξεκίνημα.
    Θα βρεις όλες τις λύσεις στα μικρά και καθημερινά και η φραουλίτσα θα είναι μια χαρά όσο εσύ είσαι ήρεμη και χαρούμενη.Τα παιδιά αντιμετωπίζουν τις αλλαγές στις καταστάσεις ανάλογα με τις δικές μας αντιδράσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλή αρχή ΄Ινα και πολλές-πολλές ευχές..
    Τώρα θα ναι όλα καλύτερα...πίστεψέ το!

    Θα χεις κοντά σου τους δικούς σου που θα σε βοηθούν με το παιδί και το φραουλάκι σου δε θ΄αργήσει να κάνει καινούριες παρέες...
    ΄Οσο για την επαφή της με τον χερφάδερ, απλά θα προσαρμοστεί με τα νέα δεδομένα και θα γίνει τρόπος ζωής η νέα πραγματικότητα.
    ΄Ενα είναι σίγουρο, τα μικρά παιδιά δέχονται πιο εύκολα τις αλλαγές...(σου μιλάω εκ πείρας,μιας που η κόρη μου είχε περίπου την ίδια ηλικία με τη δική σου, όταν επέστρεψα κι εγώ στα πάτρια εδάφη...)

    Μη ξεχνάς εσένα...που θα΄χεις τόσους αγαπημένους ανθρώπους γύρω σου, που θα είναι εκεί δίπλα σου ...και θα σαι πιο ήσυχη, πιο ήρεμη για να αντιμετωπίσεις όλα αυτά που συμβαίνουν στη ζωή.
    ΄Ολα θα΄ναι καλύτερα το πιστεύω και στο εύχομαι ολόψυχα...
    Πολλά φιλιά και στις δυο σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άντε, βρε πουλάκι μου κι ερχόμουν κάθε μέρα από δω να δω αν έχεις κάνει ανάρτηση !!!

    Καλή Αρχήηηηηηη !!!!! Πόσο χάρηκα με τα νέα σου, δεν λέγεται !!! Όλα καλά θα πάνε, είμαι σίγουρη !!! Και για την επαφή της φραουλίνας με τον χερφάδερ μην ανησυχείς καθόλου. Το τραγούδι που λέει

    ... ain't no mountain high enough
    Ain't no valley low enough,
    ain't no river wide enough
    To keep me from getting to you, baby

    το ξέρεις φαντάζομαι. Κάτσε να το βάλω να τ' ακούσεις κιόλας γιατί είναι υπέροχο ... να το: http://www.youtube.com/watch?v=Xz-UvQYAmbg

    Ε, αν την αγαπάει ο χερφάδερ της και θέλει να την βλέπει, τότε η απόσταση δεν θα είναι κανένα πρόβλημα !!!

    Φιλάκια πολλά και στιςδυο σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρομαι που σε ακούω καλύτερα! Σίγουρα η απόσταση θα είναι δύσκολη αλλά εύχομαι όλα να πάνε καλά!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλα, βρε κούκλα!!!
    Πόσο χάρηκα που έχουμε νέα σου!!!
    Γράφεις "Ξαναβρήκα τους ανθρώπους που αγαπώ, που είμαι πια κοντά σε γονείς, αδέρφια, ξαδέρφια, κολλητές! Και είναι όλοι εδώ δίπλα μας, με αγάπη, αγκαλιές, χαμόγελα και καλωσορίσματα!..." & "Πιστεύω νιώθει ότι είμαι κι εγώ χαρούμενη και ήρεμη!"
    Οπότε συμπεραίνουμε πως είσαι πολύ ανακουφισμένη και χαρούμενη -παρά το άγχος!-
    Καλό είναι αυτό!
    Πιστεύω πως το φραουλάκι θα προσαρμοστεί πιο εύκολα απ' όσο νομίζεις!
    Ίσως στην αρχή και στο τέλος των επισκέψεων στον χερφάδερ να ζοριστεί λιγάκι, είτε γιατί θα αποχωρίζεται εσένα, είτε εκείνον, αλλά σίγουρα όλα θα κυλήσουν ρολόι!!!
    Σου εύχομαι τα καλύτερα γλυκιά μου!!!
    Αυτή η νέα σελίδα στις ζωές σας, να είναι γεμάτη με υπέροχα χρώματα!!!
    Σε φιλώ πολύ-πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή αρχή στο νέο σου ξεκίνημα! Μας έλειψες! Όσο για την φραουλίτσα σου μην ανησυχείς, θα προσαρμοστεί γρήγορα. Εξάλλου αν η μαμά της είναι πιο καλά με αυτή την επιλογή, θα είναι πιο καλά και αυτή!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντε..είπα κι εγώ τι έγινε....Όλα καλά λοιπον!! Καινούριο ξεκίνημα καινούρια ζωή..Όλα καλά να πάνε!! Καλορίζικα όλα και πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλως ηρθες! τωρα που ηρθες μπορουμε να σε γνωρισουμε και απο κοντα! οσο για το φραουλακι, ειμαι σιγουρη οτι θα κανεις οτι καλυτερο μπορεις γιατι η αληθεια ειναι οτι τα παιδια χρειαζονται και τους δυο γονεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλη αρχη στη νεα σελιδα της ζωης σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ινα μου κι εγώ είχα αρχίσει να ανησυχώ αν και συγνώμη κιόλας φανταζόμουν να το σκασες με εκείνο το αμόρε και να περνάς τόσο φίνα... Καλή αρχή κι εδώ λοιπόν! Αν μας πεις σε ποια περιοχή ζεις νομίζω πως θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα όσον αφορά τον παιδικό σταθμό και γιατί όχι να πιούμε και κανένα καφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλώς μας ήρθες!!!!Καλή αρχή και στις δυο σας αν και δεν θα είναι πρόβλημα αφου είσαστε κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα!!!Όλα θα πάνε καλά!!!Αν είσαι εσύ καλά θα είναι και η μικρή!!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νομίζω πως ήταν το καλύτερο που μπορούσες να κάνεις...θέλω να σου ευχηθώ ολόψυχα καλή αρχή και όλα να σου πάνε καλά..
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλή αρχή λοιπόν κοπέλα μου!
    Όλα καλά θα πάνε για όλους!
    Και ένα αγαπημένο μου τραγούδι για καλωςόρισμα!
    http://www.youtube.com/watch?v=S_0YSxNjrhI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλώς μας ήρθες λοιπόν! Καλή αρχή σου εύχομαι! Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά όλα θα πάνε καλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μα είπα κι εγώ, εξαφανίστηκε; Καλή αρχή λοιπόν, με καλή διάθεση όπως λες όλα θα πάνε καλά! Να μας φιλήσεις το ξέγνοιαστο φραουλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Welcome back Ίνα :) Ελπίζω όλα να σου έρθουν όπως τα εύχεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλώς ήρθες Ίνα στην τρελή μας την Αθήνα. Η απουσια σου ηταν για καλο λοιπον.
    Ειμαι σίγουρη πως προσπαθεις για το καλυτερο για το φραουλακι σου. Οι αλλαγες παντα ειναι περιεργες αλλα νομιζω πως αυτη τη φορα θα ειναι οι τελευταιες. Εχεις κοντα σου και οσους αγαπας και σε αγαπανε. Θα βρειτε συντομα τον τροπο σας και θα χαρει και τον χερφαδερ.
    Ο σταθμος ειναι μια ακομα mission impossible που θα φερεις εις περας αψογα. Το ξερω.
    Καλη αρχη σου ευχομαι ολοψυχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πωπω.. Το αναγνωστικό κοινό σου ανυπομονούσε!! Καλή αρχή λοιπόν και καλά να περάσουμε..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα! Έχεις βραβείο! Πέρασε να το πάρεις απο http://imerologiomwrou.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλή αρχή σου εύχομαι κι εγώ. Μια μαμά στην ίδια ακριβώς κατάσταση με σένα. Μια μαμά σε καινούρια πόλη (επιστροφή στην πατρική), με καινούρια δουλειά, με καινούριο σπίτι. καλή αρχή μας λοιπόν στις δυσκολίες αλλά και στα καλύτερα που έρχονται.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όλγα Χατζηχρίστου6 Ιουλίου 2013 στις 12:59 μ.μ.

    Σε παρακολουθώ κι εγώ εδώ και αρκετό καιρό και όπως έχω νομίζω ξαναπεί θαυμάζω το θάρρος και την αγωνιστικότητά σου απέναντι στην νέα οικογενειακή σου κατάσταση.
    Εύχομαι να έρθουν όλα βολικά στη νέα σας βάση λοιπόν!
    Καλή αρχή!!!!!!!!
    πολύ φιλικά,
    Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα Ινα! Καλή αρχή και να ξέρεις πως η μπλογογειτονιά είναι πολύ φιλόξενη. Οτι χρειαστείς, σφύρα! Θα χαρώ να σε γνωρίσω από κοντά κάποια στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα! Καλή αρχή εύχομαι και όλα να σου πάνε όπως τα ονειρεύεσαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν θέλω να ενοχλώ, απλά πέρασα να αφήσω πολλά-πολλά φιλάκια και άλλες τόσες ευχές για έναν όμορφο μήνα!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...