Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Παιδιά παντρεμένων γονιών.

Άλλα είχα σκοπό να γράψω, πολλά άλλα.

Τις τελευταίες μέρες το κλίμα και η διάθεση μου δεν τα σηκώνουν. Ή άλλες φορές δεν βρίσκω τις λέξεις να εκφράσω αυτό που θέλω και ακόμα συχνότερα κάποιος γράφει αυτό που θα' θελα να πω, πολύ καλύτερα.

Όμως τώρα έχω θυμώσει.

Έχω θυμώσει γιατί δεν βρίσκω ένα βιβλίο της προκοπής στα ελληνικά που να μιλάει για το διαζύγιο σαν να μιλάει για κανονικούς ανθρώπους, που ξέρεις (ναι ναι breaking news) και πριν το διαζύγιο δεν ήταν απαραίτητα οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι, ούτε οι πιο κατάλληλοι γονείς.

Έχω θυμώσει γιατί η οικογένεια - βιτάμ απλώς δεν υπάρχει.

Έχω θυμώσει γιατί είναι υπέροχο να έχεις μια ευτυχισμένη οικογένεια αλλά (ναι θα σε σοκάρω πάλι το ξέρω) οικογένεια δεν είναι μόνο το σχήμα "μαμά - μπαμπάς - παιδί", οικογένεια είναι εκεί που νιώθεις ασφαλής και που σε αγαπούν.

Αλήθεια πόσοι άνθρωποι σας ρώτησαν "γιατί" όταν είπατε ότι παντρεύεστε; Είναι απίστευτο με πόση ευκολία οι άνθρωποι ρωτάνε "γιατί" όταν λες ότι έχεις χωρίσει.

Έχω θυμώσει γιατί κάθε λίγο θα πέσω πάνω σ' ένα δακρύβρεχτο κείμενο για παιδάκια με ραγισμένες καρδιές και μπαμπάδες που λείπουν.

Ενώ υπάρχουν άλλα παιδιά εκεί έξω που μεγαλώνουν με σοβαρότατα προβλήματα, σε απίστευτα δυσλειτουργικές οικογένειες, παιδιά ανθρώπων άρρωστων, παιδιά απατεώνων, κάφρων, κλεφτών, ρατσιστών, δολοφόνων. Παιδιά παντρεμένων γονιών. Μπορεί γι' αυτά τα παιδιά να μην υπάρχουν -ακόμα- οι αντίστοιχες έρευνες, στατιστικές κλπ για την εξέλιξη την ζωή τους. Σ' αυτό τα παιδιά χωρισμένων γονιών προηγούνται, έχουν μελετηθεί και ταξινομηθεί. Αλλά δεν θέλει και πολύ μυαλό.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πιάσεις τον εαυτό σου να "ανησυχεί" ή ακόμα και να ψευτοσυγκινείται για το δικό μου παιδί, που είναι και θα είναι πάντα ένα παιδί χωρισμένων γονιών, σκέψου λίγο αυτά τα παιδιά, τα παιδιά παντρεμένων γονιών. Μερικά παιδιά που δηλητηριάζονται καθημερινά από ψέματα, φόβους, μίση και δόγματα. Και που κάποια απ' αυτά τελικά στιγματίζονται για πάντα.

Γιατί ό,τι κάνουμε έχει επίπτωση στα παιδιά μας. Το τι άνθρωποι είμαστε έχει επίπτωση στα παιδιά μας. Και το τι άνθρωποι είμαστε πολύ λίγο έχει να κάνει με το αν είμαστε παντρεμένοι ή όχι.








7 σχόλια:

  1. Ελπίζω ολα να πάνε καλά ή μαλλον καλύτερα..πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να είναι καλά τα παιδιά θέλουν να έχουν δυο γονείς αγαπημένους. Ασχετά εάν είναι μαζί ή όχι. Αρκεί να μην τους βλέπουν να τσακώνονται. Αρκεί να νιώθουν ότι οι γονείς τους είναι καλά και ας είναι μόνοι τους σε ξεχωριστά σπίτια.

    Μην ακούς κανέναν. Δε νομίζω ότι υπάρχουν προβληματικά παιδιά λόγω χωρισμένων γονιών. Αντιθέτως νομίζω ότι υπάρχουν προβληματικά παιδιά λόγω δυστυχισμένων γονιών!

    Φιλιά και να είσαι πάντα χαρούμενη για το παιδί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ βρε Ίνα! Έχεις δίκιο, αλλά μην εκνευρίζεσαι! Είμαστε πολλοί αυτοί που έχουμε την ίδια άποψη με σένα, αλλά δεν κάνουμε πολύ φασαρία, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους. Κι αυτό ισχύει σε όλα τα θέματα!
    Κάνε αυτό που θεωρείς καλύτερο και θέσε τα όριά σου σε όσους επιχειρούν να σε εκνευρίσουν. Γιατί τελικά έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέμε...
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ, κορίτσι μου! Γιατί δεν είσαι καλά?
    Μα, είναι τόσο αυτονόητο πως τα παιδιά το μόνο που πρέπει να νιώθουν είναι αγάπη και ασφάλεια!
    Είτε είναι χωρισμένων γονιών, είτε ζουν σε οικογένεια-βιτάμ, είτε... είτε.. είτε...
    Είσαι καλά εσύ? Ευτυχία θα μεταδώσεις στο βλαστάρι σου! Δεν είσαι? Απλά, μη τους κάνεις τη χάρη και "πέφτεις"...
    Να είσαι καλά!!! Για τον εαυτό σου και για όσους σε αγαπάνε!
    Σε φιλώ πολύ-πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχεις δίκαιο που θυμώνεις! Κι εγώ σοκαρίστηκα με το κείμενο με τα τσακισμένα παιδιά του Σαββατοκύριακου... Καλύτερα μαζί και δυστυχισμένοι, μουτρωμένοι, αγριεμένοι παρά χωριστά; Πολύ καλά τα λες και μπράβο σου. Κι εγώ είμαι σε μια διεργασία που πιθανόν να οδηγήσει σε χωρισμό και νιώθω την ''κατακραυγή'' και νιώθω ένοχη και γι'αυτό και μόνο σ'ευχαριστώ που μας απενοχοποιείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ινάκι ... γιατί δίνεις σημασία σε γνώμες τρίτων και μάλιστα άσχετων ανθρώπων, κοριτσάκι μου ;;; Εσύ ξέρεις το φραουλάκι σου, γνωρίζεις αν είναι καλά ή όχι. Οριοθετείτε την σχέση σας με τον χερφάδερ από κοινού και χωρίς να δίνετε λογαριασμό σε κανέναν.

    Happy mummy = happy child -> αυτό είναι από τα λίγα στάνταρς που υπάρουν στη ζωή.

    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχεις απόλυτο δίκιο! Στο έχω γράψει νομίζω στο παρελθόν, ως παιδι "παντρεμένων" γονιών πολλές φορές ευχήθηκα να είχαν χωρίσει και να μην είχα ζήσει διάφορες καταστάσεις.,,,
    Η οικογένεια βιταμ δυστυχώς δεν υπάρχει όπως λες αλλα αυτο δεν σημαίνει οτι δεν μπορούν να υπάρξουν ευτυχισμένες οικογένειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...