Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ανάσες, ασκήσεις ψυχραιμίας και βραβείο


Είχα σκεφτεί να κάνω μια πολύ χαρωπή ανάρτηση σήμερα.

Η Τζωρτζίνα από το "Προφανώς θα αδυνατίσω" με καλοδέχτηκε σ' αυτήν την νέα γειτονιά με πολύ κολακευτικά λόγια και με το πρώτο μου μπλογκοβραβείο.



Θα έγραφα λοιπόν 11 από τα αμέτρητα πράγματα που δεν ξέρετε για μένα, με γερή δόση χιούμορ και εστιάζοντας στα θετικά για να με συμπαθήσετε και να με διαβάζετε.

Όμως η εβδομάδα ξεκίνησε δύσκολα, με αναποδιές, ασυνεννοησίες, άσκοπους διαπληκτισμούς και νεύρα.

Γενικά απεχθάνομαι τους καυγάδες και τις εντάσεις, προτιμώ την ηρεμία μου από το να πείσω οποιονδήποτε για την άποψη μου και πολλές φορές εντελώς συνειδητά απέχω ή "χάνω" φαινομενικά απλώς επειδή δεν είμαι διατεθειμένη να σπαταλήσω χρόνο και ενέργεια.

Μετά τον χωρισμό κάνω πραγματικά μεγάλη προσπάθεια να διατηρώ την σχέση μου με τον μπαμπά της μικρής σε όσο καλύτερο επίπεδο γίνεται, επιλέγοντας πολύ προσεκτικά ποια θέματα έχουν σημασία και σε ποια μπορώ να "χάσω" χωρίς κόστος αλλά ουσιαστικά με κέρδος, συναισθηματικό πάντα. 

Ακόμα και έτσι υπάρχουν στιγμές που ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Και μετά... ανάσες. 

Όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα, όσο δύσκολα και αν φαίνονται, αν βγεις έξω, πάρεις μερικές βαθειές αναπνοές και αρχίσεις να εντοπίζεις και να μετράς αιτίες για να νιώθεις καλά, αντί λόγους να δικαιολογήσεις το πόσο άσχημα νιώθεις, αμέσως παρατηρείς την αλλαγή.

Η ευγνωμοσύνη είναι κατά την γνώμη μου από τις σπουδαιότερες αρετές. Το αντιλαμβάνεσαι συχνά ακούγοντας μια δυσάρεστη είδηση με την σκέψη "πόσο τυχερός είμαι που.... και πριν λίγο γκρίνιαζα για την ακαταστασία/το φαγητό/το διάβασμα κλπ κλπ"

via


Κι έτσι θα μοιραστώ μαζί σας έντεκα λόγους για τους οποίους αισθάνομαι ευγνώμων και πολύ τυχερή.

1. Έχω μια υγιή, υπέροχη, λατρεμένη, μονάκριβη κόρη και κάθε πρωί που ξυπνάει χαμογελώντας, μου χαμογελάει ο κόσμος. Σε κάθε της γέλιο, σε κάθε της κλάμμα, σε κάθε λέξη, κάθε μικρό κατόρθωμα και κάθε σκανταλιά προσπαθώ να θυμάμαι πόσο ευλογημένο είναι να έχεις και να μεγαλώνεις ένα παιδί.

2. Είμαι αρτιμελής, μέχρι τώρα δεν έχω αρρωστήσει ποτέ σοβαρά, αρρωσταίνω γενικά πολύ σπάνια ακόμα και με κρυολόγημα, δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που είχα πυρετό, οι αισθήσεις μου λειτουργούν κανονικά, δεν έχω πόνους περιόδου, πονοκεφάλους ή άλλα ενοχλητικά συμπτώματα .

3. Όλοι οι άνθρωποι που αγαπώ πολύ είναι στην ζωή. Δεν έχω χάσει κανέναν αγαπημένο.

4. Έχω αδέρφια! Έχουμε πολύ καλή σχέση αν και ζούμε μακριά, κάθε μας συνάντηση είναι ένα μικρό πανηγύρι!

5. Έχω αγαπημένες αδερφικές φίλες, μια μικρή συμμορία κοριτσιών, κάθε μια από αυτές θα μπορούσε να είναι ξεχωριστή αριθμημένη παράγραφος!

6. Έχω μια δουλειά που μου προσφέρει οικονομική ανεξαρτησία και την δυνατότητα να μην στερούμαστε ο,τιδήποτε βασικό σε αυτήν την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία.

7. Συνεργάζομαι με ανθρώπους που σέβομαι και εκτιμώ και το κλίμα είναι φιλικό και ανθρώπινο.

8.Έμεινα έγκυος εύκολα, είχα καλή εγκυμοσύνη, γέννησα φυσιολογικά, θήλασα την κόρη μου σχεδόν αμέσως μόλις γεννήθηκε και για πολύ καιρό μετά.

9. Η κόρη μου εκτός από μένα έχει και τον μπαμπά της που την λατρεύει, φροντίζει κι εκείνος για τις ανάγκες της, περνά χρόνο μαζί της και συμμετέχει σε ό,τι την αφορά.

10. Έχω την δυνατότητα και το χρόνο να διαβάζω βιβλία, εφημερίδες, έρευνες, άρθρα και ιστολόγια.

11. Υπάρχουν άνθρωποι που διαβάζουν και μπαίνουν στον κόπο να σχολιάσουν όσα γράφω εδώ.


 Ωραία, ήδη νιώθω αρκετά καλύτερα. 

Το βραβείο έχει απονεμηθεί και αναρτηθεί από τους περισσότερους που διαβάζω και όσοι δεν έχουν κάνει σχετική ανάρτηση μάλλον απλώς δεν ήθελαν οι άνθρωποι και λέω να μην τους ενοχλήσω.

via


Αντί βραβείου λοιπόν σας εύχομαι να θυμηθείτε  την επόμενη φορά που θα νιώσετε απογοητευμένοι, θυμωμένοι, λυπημένοι να βγείτε έξω, να αναπνεύσετε βαθειά και να πείτε "ευχαριστώ" όπου νομίζετε για όσα πολύτιμα έχετε.





16 σχόλια:

  1. ΄Ετσι είναι, κάθε μέρα πρέπει να βρίσκουμε ένα λόγο να λέμε ευχαριστώ ... για όσα έχουμε, λίγα ή πολλά, ασήμαντα ή σημαντικά ...
    Πιάνω τον εαυτό μου να λέει πολλές φορές ευχαριστώ στο Θεό αλλά και στην ίδια τη ζωή, γιατί πιστεύω πως ότι μου στέρησε, μου το επιστρέφει πίσω, ίσως σ΄άλλη μορφή...

    Να΄χεις μια υπέροχη εβδομάδα εύχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή βδομάδα και σ'εσένα! Έχουμε πολλά και πολύ σημαντικά, καμιά φορά τα θεωρούμε δεδομένα όμως και τα υποτιμάμε.

      Διαγραφή
  2. Ινα λατρεμένη με συγκίνησες πάλι, πόσο δίκαιο έχεις όλοι το ξέρουμε αλλά θέλουμε κάποιον να μας το υπενθυμίζει.. μια μεγάλη αγκαλιά απο μένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι πολύ γλυκιά Γεωργία, ανταποδίδω την αγκαλιά!

      Διαγραφή
  3. Οι 11 λόγοι που σε κάνουν να νιώθεις τυχερή, έκαναν και την ανάρτησή σου χαρωπή!!! Σκέφτεσαι υπέροχα και έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι.
    Ευγνωμονώ ακόμα και το ζεστό μπάνιο που μπορώ να κάνω κάθε μέρα.
    Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα που είμαι σίγουρη θα αναστρέψει την κακή αρχή της:)
    Συγχαρητήρια για το βραβείο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σκέφτομαι έτσι αυθόρμητα, προσπαθώ γιατί αλλιώς δεν βγαίνει! Και ναι το ζεστό μπάνιο είναι μεγάλη υπόθεση!

      Διαγραφή
  4. Ινα,αν οντως το 11 ειναι σημαντικο για σενα ,θα χαρεις αν μαθεις οτι σε διαβαζω απο τη πρωτη σου αναρτηση, (μπηκα τυχαια απο καποιο σου σχολιο )και οτι ξεχωρισα το ηθος γραφης και τη διακριτικη εξομολογητικη σου διαθεση.Δεν γραφω σχολια συνηθως, ελλειψει χρονου,αλλα αν αυτο σου δινει χαρα, θα φροντισω να μη σε ξαναφησω ..ασχολιαστη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Ινα!
    Διάβαζα τα 11 σου και σκέφτηκα σε πολλά σημεία πως είσαι ένας τυχερός άνθρωπος. Κάπου η τύχη σε βοηθά αλλά σε όσα έχουν σχέση με τη ζωή και την υγεία και σε όλα τα άλλα τη φτιάχνεις μόνη σου την τύχη σου!
    Να είσαι πάντα καλά και "τυχερή" λοιπόν!
    Σε φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω πολλούς λόγους Τζωρτζίνα μου να μεμψιμοιρώ και να γκρινιάζω, το κάνω κι αυτό κατά καιρούς, όμως νιώθω στ' αλήθεια τυχερή για τους λόγους που έγραψα και για πολλούς ακόμη και προσπαθώ συνειδητά να στρέφω εκεί την προσοχή μου.

      Διαγραφή
    2. Μήπως δεν έπιασες το υπονοούμενο? Εννοούσα πως την τύχη μας τη φτιάχνουμε! Γι'αυτό το τυχερή σε έμφαση! Φιλί!

      Διαγραφή
    3. Δεν το έπιασα Τζωρτζίνα μου όντως :) Φιλί κι από μένα!

      Διαγραφή
  6. καλως σε βρηκα και εγω!
    τα οσα γραφεις δειχνουν εναν ώριμο ανθρωπο που ξερει να προφυλασσει -κυριως ψυχικα- το παιδι του και τον εαυτο του! αυτο για μενα ειναι το πιο σημαντικο απο ολα!
    να στε παντα καλα και να βρισκεις λογους να εισαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα! Συνέχισε έτσι με αυτή την νοοτροπία και μόνο μπροστά θα πας..να είσαι σίγουρη! Οι άνθρωποι που είναι ευγνώμονες και ξεκάθαροι με τον εαυτό τους βρίσκουν πάντα την άκρη! Καλή συνέχεια με δύναμη και χαμόγελο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ χαίρομαι που ανακάλυψα το μπλογκ σου! Μου αρέσουν πάρα πολύ τα όσα γράφεις και ο άμεσως τρόπος σου! Καλή συνέχεια και θα τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...