Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Πάρτυ γενεθλίων post divorce

Τα 1α γενέθλια της φραουλίτσας ήταν υπερπαραγωγή. Στο σπίτι με πολύ κόσμο και μένα σε έξαρση δημιουργικότητας με χειροποίητα τα πάντα προσκλητήρια, δωράκια, φαγητά, γλυκά, εκτός της τούρτας. Είχαν αρχίσει βέβαια να φαίνονται ήδη τα πρώτα συννεφάκια στον γάμο, αλλά ήμουν στο στάδιο της άρνησης μάλλον και στο "φάση είναι θα περάσει".



Τα 2α γενέθλια γιορτάστηκαν λίγο πιο συνοπτικά, χωρίς ετοιμασίες, οι αποφάσεις είχαν ληφθεί αλλά δεν είχαν ανακοινωθεί και τεθεί σε εφαρμογή. Πάρτυ όμως έγινε. Σχεδόν στον αυτόματο, όπως γίνονταν όλα εκείνη την περίοδο.



Τα 3α γενέθλια ήταν πριν λίγες μέρες. Θα ήταν πλέον τα πρώτα γενέθλια στην μετά τον χωρισμό εποχή και απαιτείτο σκέψη και οργάνωση. 

Σ' αυτές τις περιπτώσεις όπως το καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον έχεις τις εξής επιλογές: Κοινό πάρτυ, πάρτυ μόνο με την μαμά (και ίσως και άλλο πάρτυ με τον μπαμπά), καθόλου πάρτυ. Το "καθόλου πάρτυ" το απέρριψα αμέσως. Τα γενέθλια του παιδιού ήθελα να τα γιορτάσουμε και να τα χαρεί.

Η δική μου προτίμηση ήταν το κοινό πάρτυ. Εντάξει αλλά αυτό προϋποθέτει να συμφωνεί και ο χερφάδερ. Και εδώ αρχίζει να απαιτείται σχέδιο. 


Αφού έχω διαβάσει, μελετήσει και δοκιμάσει διάφορες μεθόδους για την αντιμετώπιση θεμάτων που πρέπει ή θα ήθελα να συζητάω με τον χερφάδερ κατέληξα ότι αυτό που επιτυγχάνει με καλύτερο ποσοστό είναι η "business" αντιμετώπιση. Δηλαδή έχουμε να κάνουμε μια δουλειά, η οποία είναι να μεγαλώσουμε ένα παιδί όσο το δυνατόν καλύτερα. Δεν χρειάζεται να είμαστε φίλοι, δεν ξέρω καν αν γίνεται, δεν χρειάζεται να τα πηγαίνουμε καλά, αν και θα ήταν ευχάριστο, δεν χρειάζεται να συμφωνούμε πάντα, αρκεί να είμαστε συνέταιροι και συνεργάτες στον κοινό στόχο.

Σε αυτό το πλαίσιο της business αντιμετώπισης πολύ μεγάλη βοήθεια προσφέρει η γραπτή επικοινωνία. Μένεις επί του θέματος, έχεις χρόνο να πάρεις αναπνοές, να βρίσεις, να φωνάξεις και να απαντήσεις λίγο αργότερα εντελώς διαφορετικά απ' ότι θα απαντούσες σε μια προφορική συνομιλία. 

Οργάνωση γενεθλίων με e-mail λοιπόν. Με συνομιλητή έναν συνεργάτη στην διοργάνωση του event στην προκειμένη περίπτωση, μετά την επιβεβαιώση ότι και εκείνος προτιμούσε κοινό πάρτυ.

Επιλογή χώρου, καλεσμένων, οικονομικός διακανονισμός, όλα αποτυπώθηκαν σε πολλαπλά e-mail.

Και πήγε καλά. Πολύ καλά υπό τις περιστάσεις θα έλεγα. 

Η μικρή το καταχάρηκε! Φόρεσε και την στολή της καθώς ήταν μασκέ το πάρτυ, έσβησε τα κεράκια 4 φορές και με μεγάλη ευχαρίστηση θα συνέχιζε. Οι μικροί καλεσμένοι έπαιξαν πολύ, οι μεγάλοι ήπιαν τον καφέ τους, φάγαμε και φύγαμε.

Υπήρχε μια αμηχανία και ένα αρχικό μουδιασματάκι αλλά όλα εξελίχθηκαν ομαλά.

Και βγήκαν φωτογραφίες, πολλές φωτογραφίες και με τους τρεις μας μαζί χαμογελαστούς. Όπως θα γινόταν και σε κάποιο επαγγελματικό πρότζεκτ στο οποίο οι πρωταγωνιστές φωτογραφίζονται χαμογελώντας ανεξαρτήτως της μεταξύ τους σχέσης.

Κι αυτές οι φωτογραφίες φυλάσσονται γιατί κανείς δεν ξέρει πως θα είναι τα επόμενα γενέθλια.

Σκέφτομαι καμιά φορά τι θα γίνει αν ένας απ' τους δυο μας ξαναπαντρευτεί ή τελοσπάντων έχει μια νέα "σοβαρή" σχέση ή αν κάνει άλλα παιδιά. Ίσως να είναι πιο δύσκολες οι "κοινές" εμφανίσεις, ίσως όμως και όχι. 

Πιστεύω πως η φραουλίτσα δικαιούται να έχει "οικογενειακές" στιγμές και "οικογενειακές" φωτογραφίες και όσο περνά απ' το χέρι μου και οι συνθήκες το επιτρέπουν κινούμαι σε αυτήν την κατεύθυνση. 


31 σχόλια:

  1. H φραουλίτσα είναι πολύ τυχερή γιατί οι γονείς της την αγαπάνε!!!
    Τα χαμόγελα στις φωτογραφίες (άσχετα με την μεταξύ σας σχέση) ήταν, πιστεύω, ειλικρινέστατα, επειδή έχετε ένα υγιέστατο κ' υπέροχο πλασματάκι στις ζωές σας!!!
    Να είναι γερή κ' δυνατή η φραουλίτσα!!!
    Περιτριγυρισμένη από πολλή-πολλή αγάπη κ' με πολλά γέλια στη ζωή της!!!
    Σας φιλώ κ' τις 2!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Ναι εννοείται ήταν ειλικρινή τα χαμόγελα και κάπως ανακουφισμένα, γιατί ένα άγχος το είχα πως θα πάει για να μαι ειλικρινής! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Ινα μου καταρχάς μου αρέσει που τον λες χερφαδερ!
    Κι εγώ νομίζω πως ένα παιδί θέλει μόνο αγάπη κι αυτη την έχει κι απο τους δυο σας. Χαίρομαι επίσης που συνεννοείστε έστω και μέσα απο emails, όπως επίσης χάρηκα που η φραουλίτσα πέρασε υπέροχα μαζί με όλους σας. Να τη χαίρεσαι και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Καλή επιτυχία και από δω στο συνέδριο! Το χερφαδερ μ' αρέσει κι εμένα - κατοχυρώθηκε!

      Διαγραφή
  3. Ειδες που η ψηφιακη ομπρελα προσεφερε λυση και καταφυγιο;Ασε που scripta manent και δε μπορεις μετα να τα αποποιηθεις!
    Χαιρομαι που πηγαν ολα καλα!Χρονια σας πολλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι δεσμεύεσαι γραπτώς και δεν έχει τσαχπινιές μετά! Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Να χαίρεσαι κι εσύ τη μικρή σου φραουλίτσα. Να είναι γερή και ευτυχισμένη. Συνήθως οι μαμάδες είναι που βρίσκουν την κατάλληλη μέθοδο συννενόησης. Ή τουλάχιστον είναι αυτές που μπαίνουν στην διαδικασία να την βρουν..Έπραξες ιδανικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ! Σίγουρα δεν μπορείς να περιμένεις να βρει ο άλλος την λύση, έχω κάνει και φάουλ αλλά στην προκειμένη περίπτωση πιστεύω το χειρίστηκα καλά!

      Διαγραφή
  5. Καταρχήν, να την χαίρεσαι :-)

    Κατά δεύτερον, πλάκα κάνεις ;;; Το e-mail είναι ο καλύτερος τρόπος με τους άντρες - είτε είναι σύζυγοι (τέως τε και νυν), σύντροφοι, συνάδελφοι ή συγγενείς. Γλιτώνεις πολλούς εκνευρισμούς. Εγώ το χρησιμοποιώ κατά κόρον, ιδιαίτερα για σημαντικά θέματα ;-)

    Κατά τρίτον, το χερφάδερ βγαίνει από το her father (ο πατέρας της) ή από το Herr Father (ο Κύριος Πατέρας) ;

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαα να' σαι καλά δεν το' χα σκεφτεί το Herr Father! Φιλιά και να ζήσουν τα e-mails!

      Διαγραφή
  6. Να χαίρεσαι την φραουλίτσα σου και να είναι πάντα γερή δυνατή και χαμογελαστή.Πολύ μου άρεσε η business αντιμετώπιση, πολύ έξυπνη ιδέα. Μένεις στον στόχο σου.Μου έβαλες και μένα ιδέες πως να λύσω μερικά "θεματάκια"μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλγα Χατζηχρίστου29 Μαρτίου 2013 στις 2:20 π.μ.

    Εκτός από το να ευχηθώ χρόνια πολλά στη μικρή σου, εκτός από το ότι αυτού του είδους η επικοινωνία πολλές φορές πράγματι σου λύνει τα χέρια (και εσένα και όλους μας) έχω να πω ότι πάντα όταν διαβάζω ιστορίες όπου το διαζύγιο είναι πλέον δεδομένη κατάσταση, αυθόρμητα νιώθω ένα θαυμασμό γι αυτούς που εμπλέκονται! Πράγματι! Βγάζω το καπέλο σε εκείνους που τελικά τολμούν να πάρουν αυτή την απόφαση και δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, δεν κλείνουν τα μάτια να περιμένουν ως δια μαγείας όλα να περάσουν, δεν κοροϊδεύονται λέγοντας ότι φάση είναι, θα περάσει. Τολμούν για κάτι καλύτερο. Το καλύτερο μπορεί να είναι και το να καταλήξεις μόνος. Είτε προσωρινά είτε μόνιμα.
    Σε έχω ξαναδιαβάσει και είχα νιώσει ακριβώς τον ίδιο θαυμασμό!
    Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοκκινίζω τώρα Όλγα και σ΄ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Έχω περάσει απ' όλα τα στάδια που λες, αλλά δεν περνάει έτσι η ζωή, ένιωθα σαν να είχε πατήσει κάποιος το pause. Δεν έχει σημασία καν αν το επιλέγεις ή όχι το να χωρίσεις. Σημασία έχει να βάλεις κάτω τα δεδομένα σου και να προχωρήσεις, είτε χώρισες είτε σε χώρισαν είτε συναποφασίστηκε, κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσεις να περάσεις στο επόμενο βήμα. Και να ξαναρχίσεις να ζεις. Αυτό ήδη από μόνο του είναι καλύτερο από το πριν.

      Διαγραφή
  8. Κάθε χρόνο και καλύτερα σας εύχομαι!! Μπράβο που τα καταφέρατε όλοι αξιοπρεπώς..Άλλωστε ήταν η μέρα της φραουλίτσας με όσους αγαπάει..φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελπίδα! Ναι ήταν η μέρα της αλλά το αξιοπρεπώς δεν είναι πάντα αυτονόητο.

      Διαγραφή
  9. Να τη χαίρεσαι τη φραουλίτσα σου..
    μπορεί τα πράγματα αύριο να είναι αλλιώς, αλλά σε θαύμασα μέσα από αυτή την ανάρτηση και ξέρω πως όπως και να γίνουν τα πράγματα, η φραουλίτσα σου θα έχει πάντα όμορφες στιγμές..να είσαι καλά..χρόνια της πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ εκ μέρους της και για τα καλά σου λόγια και θέλω πολύ να έχει όμορφες στιγμές!

      Διαγραφή
  10. χρόνια της πολλά και πάντα να είστε δίπλα της και οι δυο ,άσχετα με την ξεχωριστή σας πια ζωή!
    και μες την ''ατυχία '' της είναι πολύ τυχερή που είσαι μητέρα της!
    εγω δεν εχω χωρίσει με τον άντρα μου αλλά καθημερινα μου στέλνει μέηλ με γλυκόλογα κι εγω του απαντάω βρίζοντας τον χαχαχαχαχα τέλειο ζευγάρι κι εμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συγκινήθηκα με αυτό που μου έγραψες Νάσια, σ' ευχαριστώ πολύ. εμείς παλιά με μέηλ το πολύ να στέλναμε κανένα λινκ! άκου βρίζεις στα γλυκόλογα χαχαχαχα!

      Διαγραφή
  11. Μπράβο και στους δύο σας, που βάλατε μια ευτυχισμένη στιγμή του παιδιού σας πάνω από τυχόν εγωϊσμούς. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω το αυτονόητο κάναμε, ή τουλάχιστον αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο

      Διαγραφή
  12. Να το χαίρεστε το φραουλένιο σας κοριτσάκι!!!!
    Ήμουν σίγουρη οτι θα πάνε όλα καλά με το πάρτι σας γιατί από ότι έχω καταλάβει, συνεννοείστε σε λογικά πλαίσια μιας και αγαπάτε περισσότερο απο όλα την κορούλα σας και βάζετε στην άκρη εγωισμό. Αυτό απο μονο του δείχνει την αληθινή σας αγάπη.
    Μην αγχώνεσαι για του χρόνου ή τα επόμενα χρόνια, μέχρι τότε μπορεί να αλλάξουν οι ζωές σας, μπορεί και όχι, ποιος ξέρει? Αλλά μέχρι να έρθει "του χρόνου" έχουμε 365 μέρες!!
    Το χερφάδερ έγραψε και διάβασα και την άλλη ετυμολογία του Herr father και έλιωσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, εγώ πάλι δεν ήμουν κ τόσο σίγουρη ότι θα πήγαιναν όλα καλά, όμως πήγαν! Το χερφάδερ είπαμε κατοχυρώθηκε!

      Διαγραφή
  13. Είδες ο γραπτός λόγος; Έχει πολλά οφέλη! Έκανες το καλύτερο για το φραουλάκι, και οι φωτογραφίες χρειάζονται και όλα! Και του χρόνου καλύτερα, όπως κι αν είναι τα πράγματα θα τη βρείτε την άκρη..
    Να τη χαίρεσαι την κόρη, να'ναι γερή και τυχερή η φραουλίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Θα την βρούμε σίγουρα την άκρη και εγώ έτσι λέω!

      Διαγραφή
  14. Να το χαίρεσαι το κοριτσάκι σου! Και να έχεις πάντα κατά νου ότι αυτό που το κάνει ευτυχισμένο δεν είναι ο τρόπος που θα γίνει το πάρτυ γενεθλίων της, ή το πόσο φαντασμαγορικό είναι, αλλά να προσλαμβάνει αγάπη από τους γονείς της, κι ας μην είναι πλέον μαζι...
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα παίρνει αγάπη κι από τους δύο μας, αλλά και τα πάρτυ έχουν την χάρη τους!

      Διαγραφή
  15. Χρόνια πολλά στο κοριτσάκι σου! Μπράβο σου για όλα όσα κατάφερες μέσα από αυτή την ευκαιρία του πάρτυ! Πάνω απ' όλα σημασία έχει το παιδί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σ΄ευχαριστώ πολύ! Ναι το παιδί είναι πάνω απ' όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χρόνια της πολλά να την χαίρεστε και να σταθείτε δίπλα της ενωμένοι όποτε το έχει ανάγκη!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...